Een nieuw gezicht bij MZ Services: welkom hrm-stagiaire Merel

30 september 2020

OR’en trainen, hr-advies geven, uitdagingen aangaan en de vrijheid om zelf richting te geven aan haar leerdoelen. Die aspecten zocht Merel Simonse in een afstudeerstage. Deze vond ze bij ABGL, MZ Services en Geerts & Partners., Daar zet ze haar eerste stappen in het advies- en trainingsveld als stagiaire hrm 

Beoordelingssysteem samenvoegen

Merel SimonseMerels afstudeeropdracht bestaat uit het onderzoeken van de beoordelingssystemen van ABGL, MZ Services en Geerts & Partners. “Met de fusie van deze organisaties zijn de afzonderlijke beoordelingssystemen veranderd”, vertelt ze. Waar je eerst functioneringsgesprekken met je leidinggevende had, krijgen mensen nu bijvoorbeeld 360 graden feedback. Oftewel terugkoppeling van verschillende collega’s. Elk label deed dat op een eigen manier. Aan mij de taak om met een frisse blik deze werkwijzen met elkaar te integreren.” 

Ontmoet Merel

  • Opleiding: Human Resources Management bij Fontys Hogeschool
  • Stageplekken: nu bij MZ Services, straks bij ABGL Interim en ABGL Mobiliteit
  • Stagebegeleider: Didi Verhagen, directeur MZ Services
  • Geïnteresseerd in: het trainen en begeleiden van OR’en
  • Kenmerken: leergierig, sociaal en behulpzaam 

Direct een klik

De hrm-studente maakte al eerder kennis met ABGL:Ik liep stage bij Sociaal Innovatiecentrum (SIC) Arbeid in Tilburg. Als groep studenten fungeerden we als eigen adviesbureau. Zo onderzocht ik welke gebieden van het hr-werkveld bij mij passen. Via een collega bij het SIC kwam ze in contact met Walter Gouw. Al snel mocht ik aan de slag met het onderzoeken van de bedrijfsculturen van ABGL, MZ Services en Geerts & Partners, en hoe deze culturen samen konden integreren. Die opdracht is ondertussen afgerond maar het beviel zo goed dat ik ook mijn afstudeerstage hier kom doen.” 

Eerste stappen als hrm-stagiaire

“Ik ben nu twee weken aan de slag en zit helemaal op mijn plek. Mijn collega’s zijn behulpzaam en toegankelijk.  De bedrijfscultuur is heel informeel waardoor ik snel vertrouwd raakte met de organisatie en bij iedereen gemakkelijk terecht kan met vragen. Het geeft vertrouwen dat ik zelf kan aangeven op welke aspecten van het advies- en trainingsvak ik mij wil richten. 

Organisaties helpen

“Vorige week sloot ik aan bij de training voor de OR van GGD Hart voor Brabant in Vught. Dat was leerzaam omdat het een grote organisatie is die ingewikkeld in elkaar zit en ik op die manier een beter beeld kreeg. Ik kijk ernaar uit om over een tijdje zelf training te geven als dit kan binnen MZ Services. Dat is mijn doel. Daarna ga ik me richten op andere taken binnen ABGL Interim en ABGL Mobiliteit. 

Zet net als Merel jouw eerste stappen in het advies- en trainingsveld tijdens een stage bij MZ Services.

×

Open inschrijving

MZ Services organiseert verschillende trainingen gebaseerd op open inschrijving. Dit is ideaal als slechts één of enkele OR-leden een training willen volgen. Bekijk onze trainingen hier.